2012

Sponsorer

Mediapartner

 

 

23/12

Lite sjukdom, lite lättnadskänsla över att skolan är klar för terminen och ett par bra pass. Så kan man sammanfatta de senaste veckorna. Dessvärre åkte jag alltså på en mindre förkylning i slutet av förra veckan. Inte helt optimalt inför Kenya kanske, men å andra sidan är en lite lugnare period med träning inför avresa kanske inte fel. Imorgon ska jag fira julafton med morgonintervaller och eftermiddagsdistans. Toppa det med Kalle Anka, julbord och nära och kära, så är det lätt att dra slutsatsen att ”bättre blir det inte!”

 

30/11

Dags att intensifiera!

Efter en höst med överlag riktigt bra träning, där jag bland annat undvikit sjukdomar helt och hållet, går träningen nu in i nästa fas. I och med detta har jag tänkt att öka bloggandet/uppdaterandet här på hemsidan. De senaste veckorna har varit väldigt bra, och träningen har rullat på riktigt bra. Gå gärna in på bloggen för lite extra läsning i frågan. Härnäst väntar knappt fyra veckor av förhoppningsvis bra, och tung, träning innan jag packar väskan och beger mig till Kenya för träningsläger.

 

Titta gärna in här lite oftare nu. Säsongen står för dörren, och det är här under nyheter ni följer min väg mot iEM i Göteborg!

/Johan

28/10

Träningen sedan grundträningen kickade igång har varit lite upp och ner. Först grym träning några veckor, därefter en liten känning i ett knä och nu åter bra träning igen. Skadan i knät kom abrupt, då jag aldrig haft ont där tidigare och inte heller kört några allt för tuffa veckor. Hur som helst blev det en hel del stenhårda pass på crosstrainern, fokus på bålstyrka och lite rehabträning under denna period. Kanske inte helt fel för övriga kroppsdelar. Nu är jag som sagt åter i löparskorna, med fokus på två bra månader. Där efter bär det av till Kenya, där målet är 4 grymma veckor inför iEM i Göteborg!

 

22/9

Avslutningen på säsongen

På grund av att jag började på universitetet i mitten av augusti, i kombination med avslutningen på säsongen, hann jag aldrig med att uppdatera detta nyhetsflöde ordentligt. Mer utförliga analyser och redogörelser för hur det gick finns på bloggen, så kika gärna in där. För att göra en fyra helger kort resumé avslutade jag säsongen i samma goda anda som Uddevalla-helgen blev starten på, vilket resulterade i:

1. 2 guld på junior-SM

2. 1,47,51 på DN-galan (SB) samt 1 nordisk mästartitel på 1500.

3. Silver på senior-SM

4. Tredjeplats på Finnkampen

Nu är jag åter inne i en träningsperiod, som dock inte riktigt kört igång på allvar ännu. Återkommer med fler inlägg inom kort!

8/1

Äntligen ett PB, och det två gånger om! Vid dagens tävlingar i Uddevalla passade jag på att köra ett riktigt bra snabbhetsuthållighetspass, då jag först sprang 400m, och sedan 90min senare sprang 200m. För att börja med 400 kände jag här att det var ett tag sedan jag körde riktig syraträning. Väldigt bra första 300, men sedan inget tryck alls över upploppet. Trots detta fick jag med mig ett pers, om än enbart 8/100 snabbare än det tidigare PB:t. 200m såg jag mest som en bonus. Kom inte iväg alls ur blocken, men fick sedan igång benen bra och sprang riktigt starkt sista 100. 23,05 är jag nöjd med!

 

27/7

Efter JVM gick jag in i en träningsperiod, där fokus har legat på att hitta den rätta mentala känslan igen. Som ni som följer hemsidan, bloggen eller twitter har förstått så är den fysiska kapaciteten väldigt god, vilket indikerar på att problemen jag har bör ligga på ett mentalt plan. Därmed har träningen breddats ganska mycket för att inte köra fast i samma momentana mönster. 1500m-pass varvat med sprint och minutintervaller är kort summering av filisofin sedan JVM.

 

27/7

Inte heller JVM blev någon höjdare för egen del. Loppet blev ungefär som tidigare tävlingar i år, där jag inte förmådde följa när tåget gick på bortrelång. Väldigt konstigt, då formen var god och viljan att springa fort på topp. Nu blev det alltså istället ytterligare en missräkning, och något att tänka på. Förhoppningsvis kan jag vända detta och komma tillbaka med en riktigt bra augusti-månad!

 

2/7

På bloggen hittar ni nu en djupare analys av min debut i seniorsammanhang, EM i Helsingfors. En kort resumé är emellertid inte svår att göra, då mästerskapet tog slut allt för tidigt för egen del. Trots riktigt bra fysisk form lyckades jag inte avancera från försöken, utan fick nöja mig med att ha ”varit med och sett”. En väldigt spänd, och därmed oekonomisk, löpning tillsammans med få bra lopp under året är min förklaring till detta antiklimax. Givetvis tillsammans med det enkla, men ack så tydliga, faktum att jag sprang för långsamt. Härnäst väntar JVM!!

19/6

Igår kom så beskedet att jag blir uttagen till EM i Helsingfors, med start nästa onsdag (27/6)! Efter en inledning på säsongen som varit lite upp och ner pga sjukdom och pollen känns detta oerhört roligt och inspirerande, framförallt då formen varit stigande de senaste veckorna, och jag nu går mot en formtopp rent fysiskt. Nu gäller det bara att även finna en mental formtopp. Först då är jag fullt redo att springa riktigt bra i Finland! Längre uppdatering kommer inom kort på bloggen!

 

15/6

Göteborg GP på slottskogsvallen, en tävling varifrån jag har traditioner att springa bra/fort. Årets upplaga blev någonstans mellan ett undantag och ett lopp som bekräftade regeln. 1,48,4 blev tiden, vilket är lite för långsamt för EM-kvalgränsen (1,47,8), men fortfarande ett stort steg i rätt riktning efter en tid med problem (pollen, sjukdomar). Nu får vi avvakta och se hur det blir med EM, klarade som bekant gränsen förra året i och med mitt PR 1,47,18. Läs mer på bloggen!

1/6

Lite tyngre nu

Den senaste veckan har jag sprungit tre lopp, som finnas att läsa om på bloggen. Kroppen har inte alls varit bra, och förmodligen är det den snabba ankomst av värme som fått min känslighet för pollen att bli än värre i år. Nu går jag in i en period av snabbare träning fram tills Stockholm den 9/6 där jag hoppas EM-kvala!

 

13/5

Premiär

Den gångna helgen hade jag säsongspremiär. Premiären skedde i år på 800m i den nordholländska staden Hoorn. Loppet kändes väldigt bra fysiskt, men ganska osäker rent taktiskt och tävlingsvanemässigt. Inte så konstigt kanske, då min senaste tävling på bana var finnkampen i fjol! Hur som helst slutade det hela med 1,48,33, vilket glädjer mig väldigt mycket. Förhoppningsvis kan jag kapa av en hel del de kommande tävlingarna. Härnäst väntar 1500m i Manchester på lördag, spännande!

 

21/4

Tre veckor till premiär!

Senast jag uppdaterade hemsidan här skrev jag om ”lite bra och lite dåligt”. Detta inlägg blir istället rakt igenom positivt! April har hittills varit en mycket bra träningsmånad. Det jag framförallt är nöjd med är hur jag klarat övergången från grundträning till träning med stundtals högre fart, men ändå bibehålla uthållighet i detta. Komplicerat? Ja verkligen! Men formen är definitivt i antågande och den 12:te maj blir det preliminärt säsongspremiär då jag springer 800m i holländska Hoorn. Förhoppningsvis kan jag få ett bra avstamp inför säsongen där!

 

15/3

Hej! Dags för en liten uppdatering här igen. Kan tyckas vara lite sporadiskt mellan dem, men följ mig gärna på twitter där jag dagligen skriver om träning och liknande. Senaste tiden har återigen varit lite upp och ner. Portugal blev ett mycket bra läger, men i samband med hemresan åkte jag återigen på en influensa. Denna gång så illa att det krävdes penicillin och två veckor med dålig/utebliven träning för att komma tillbaka. Hur som helst är jag nu åter på benen sedan en vecka, och känner mig på uppåtgående. Den grymma träning jag gjort sedan i september är verkligen inte ogjord bara för en förkylning, och jag ser nu fram mot sommaren!

3/3

Första uppdateringen 2012 blir från mitt träningsläger i Portugal där jag nu befinner mig tillsammans med Mustafa Mohammed och hans familj. Mycket trevligt sällskap, både i träning och med kortspel vid sidan av. Hittills har en vecka fortskridit här, bra träning, efter några sjukdagar i början, har det blivit. Har en vecka kvar här nu, och träningen stegras långsamt mot sommaren med mer och mer snabba intervaller. Ska bli grymt kul och inspirerande att stå på startlinjen igen i maj! Förutom detta läger var jag även tre veckor i Kenya över julen, där jag lade ytterligare tre veckor av bra träning till en redan välfylld hög av bra träningsveckor sedan sommaren.